Zde může být vaše reklama.
Pondělí 29.4.
Svátek má Robert
Menu

Po výšlapu paráda Hospodu dělá guláš: Praděd

Hospodu dělá guláš: Praděd

foto: Lukáš Blokša

07. 08. 2019 - 12:00

Pro některé je ta situace možná nepředstavitelná, ale spousta lidí se drápe nahoru k vysílači na Pradědu jen proto, aby si v tamní restauraci dala něco z jejich menu. Můžou to být například sladké knedlíky, já jsem se tam ale vydal na gulášek, abyste věděli, do čeho půjdete, až se tam vydáte.

Možná to dělá ten sportovní výkon, který jsem musel při výšlapu na nejvyšší horu Jeseníků předvést, když jsem si to šlapal kolem dokola směrem k vysílači po vyasfaltované cestě, nebo za to může jednoduše fakt, že miluju guláš na snad jakýkoliv způsob, každopádně vychlazená kofola v kombinaci s tím, co mi přinesli na stůl, to byla naprostá paráda!

S tím, jakým způsobem gulášek naaranžovali, si nikdo nejspíš moc práce nedal, ale u jídla jde snad hlavně o to, aby bylo dobré chutově, ne? Takže pokud vám při objednaném guláši nepřinesou rozmašírovanou kaši, odpustíte jim to, protože ta chuť je naprosto dokonalá! Pokud máš guláš v nadmořské výšce 1492 metrů nějak chutnat, pak to bude právě takhle. Chuťové buňky dostaly pořádně zabrat. Já teda nejsem v jídle moc vybíravý, ale vylízat talíř, to už se mi dlouho nestalo - naposledy někdy ve školce.

A můžu vám říct, jít buď se spokojeným plným žaludkem, nebo jen plným žaludkem, směrem dolů po Bílé Opavě, je to fakt rozdíl. Protože když si mlaskáte spokojeností, jde se po dřevěných lávkách a kamenech mnohem lépe.

Další články