Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

V sobotu poprvé doma Baník chce být opět mezi špičkou ligy

Baník chce být opět mezi špičkou ligy

foto: Petr Pelíšek

10. 07. 2019 - 16:37

Fotbalisté FC Baník Ostrava obsadili v minulé sezoně pátou příčku v nejvyšší soutěži, dostali se do finále domácího poháru. Jediné, co se nepovedlo, to bylo proklouznout do pohárové Evropy. A do nové sezony mají Ostravští jasné cíle – chtějí být sportovně minimálně tak úspěšní jako byli a pokračovat nastoleném trendu neustálého posunu směrem k výšinám. To zaznělo na předsezónní tiskové konferenci.

„Minulá sezona byla úspěšná a já doufám, že ta nová bude minimálně stejně úspěšná,“ řekl výkonný ředitel klubu Michal Bělák. „Těmi výsledky jsme si na sebe trošku ušili bič, protože před minulou sezonou asi nikdo nečekal, že Baník skončí tak vysoko. Do nové sezony jdeme s pokorou, ale věřím, že budeme minimálně stejně tak dobří. Posílili jsme, udrželi hráče, o které byl zájem, věřím, že budeme silnější,“ podotkl Bělák.

„Očekávání asi budou velká, protože kdo by řekl, že budeme mít tak povedenou minulou sezonu. Myslím, že jsme na těch pozicích skončili zaslouženě. Teď budou větší očekávání, větší tlak od fanoušků, protože lidi se nedívají moc dozadu, budou očekávat minimálně stejné výsledky, jako v minulé sezoně. Důležité je, že kádr zůstal pohromadě, udrželi jsme všechny klíčové hráče, plus jsme ještě posílili. Takže věřím, že mančaft bude sehranější, zkušenější, věřím, že noví hráči zapadnou do týmu a budou posilami,“ řekl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Marek Jankulovski. „Víme, že nás nečeká nic jednoduchého, ale s tím do toho jdeme. Věřím, že tu kvalitu máme a potvrdíme ji na hřišti,“ podotkl Jankulovski.

„Vedení chce vždycky tu nejvyšší cíle, k tomu je nějaká představa ostravské veřejnosti. My to samozřejmě chceme také. Ta realita potom je někdy jiná. V minulé sezoně jsme dosáhli toho, že byla ještě vyšší, než očekávání. Předpoklad pro úspěch je, jsme opravdu silnější, posílili jsme, jsme schopni držet ty příčky, na které jsme se v minulém soutěžním ročníku dokázali dostat,“ řekl trenér Baníku Bohumil Páník. „Podařilo se nám posílit na těch postech, na kterých jsme měli v minulé sezoně problémy. Důležité je, že neodešla žádná z opor a prodloužení smluv s Barošem a Laštůvkou,“ uvedl Páník.

V sobotu Baník rozehraje novou sezonu domácím utkání proti Liberci (17.00).

Další články