Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Vrchol sezony Baník hraje o trofej v Olomouci

Baník hraje o trofej v Olomouci

21. 05. 2019 - 20:29

Domácí pohárová soutěž MOL Cup má před sebou ve středu večer vrchol tohoto ročníku. Ve finálovém utkání na Andrově stadionu v Olomouci se utká Baník Ostrava s pražskou Slavií, která může triumf v MOL Cupu obhájit. Finále začíná v 19:15.

Oba týmy se utkaly o uplynulém víkendu ve FORTUNA:LIZE a bezbranková remíza stačila pražskému týmu k jistotě zisku mistrovského titulu. Naopak Baník je v ligové soutěži v rámci skupiny o titul v nadstavbové části na šestém místě s 46 body, stejně jako Liberec.

„Bude to úplně jiná soutěž. Zase to půjde na nože. My se musíme připravit hlavně psychicky. Doufám, že to zvládneme. Budeme hrát hodně zezadu, nikdo nebude chtít udělat chybu. Počkáme, s čím přijde Slavia. Mají strašnou sílu dopředu, dá se očekávat, že budou držet balon,“ uvedl hned po víkendovém zápase záložník Baníku Robert Hrubý.

„Baník se dostal oprávněně do skupiny o titul, což potvrdil výkony v poháru. Máme respekt k jeho výkonům, mají tam vynikající hráče a dobré trenéry, takže si zaslouží být tam, kde jsou,“ prohlásil asistent trenéra Slavie Jaroslav Köstl.

Sílu Baníku si uvědomuje také Lukáš Masopust. „Měli výborný vstup do ligy a skvělé fanoušky. Po zimě se jim trochu přestalo dařit, ale udrželi se v první šestce a zároveň postoupili do finále poháru, takže své cíle asi splnili.“

Slavia začínala cestu pohárovou soutěží v tomto ročníku ve třetím kole, kdy zdolala 2:0 Ústí nad Labem. Následně porazila 3:1 druholigovou Chrudim, ve čtvrtfinále Karvinou 5:1 a v semifinále nedala šanci Spartě a vyhrála 3:0.

Baník začínal o kolo dříve a v druhém kole si poradil s Uničovem, následně se Sokolovem. V osmifinále porazil Viktorii Plzeň 3:2 po penaltovém rozstřelu a pokutové kopy pomohly ostravskému celku i ve čtvrtfinále se Slovanem Liberec. V semifinále pak Baník porazil Bohemians 1:0.

"Slavia má více utkání výborných než špatných, široký kádr, obrovsky silný tým. Po většinu zápasů je jejich centrální postavou Souček a obranná dvojice, která se stabilizovala a je těžko průchozí. Ale je to jen jeden zápas, tlak na obě mužstva je vždy stejný, a kdo to líp zvládne v hlavách, vyhraje," uvedl ostravský kouč Bohumil Páník.

Oba týmy se v pohárové soutěži potkaly naposledy v sezóně 2004/2005, kdy Baník vyhrál ve čtvrtfinále 5:1. Nakonec v této sezóně pohár vyhrál a je to této chvíle poslední pohárový úspěch ostravských.

Slavia vyhrála MOL Cup v minulé sezóně poprvé od roku 2002 a může obhájit prvenství. Posledním týmem, kterému se podařilo obhájit výhru v poháru byla Sparta, která vyhrála pohár třikrát za sebou v letech 2006 – 2008.

Finále začíná ve středu na Andrově stadionu v Olomouci v 19:15. Přímým přenosem jej vysílá ČT sport.

Předpokládané sestavy:
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo, Hrubý, Jirásek, Holzer - Kuzmanovič. 
Slavia: Kolář - Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Traoré - Stoch, Hušbauer, Ševčík - Van Buren.

Další články