Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Fantastický výsledek Česká reprezentace překvapila s Anglií

Česká reprezentace překvapila s Anglií

foto: fotbal.cz

11. 10. 2019 - 23:24

Česká reprezentace připravila fanouškům v pražském Edenu mimořádný zážitek a zároveň se stala prvním týmem, který porazil po deseti letech v rámci kvalifikace Anglii. Hosté sice rychle vedli, ale po gólech Jakuba Brabce a Zdeňka Ondráška zvítězili Češi 2:1.

Český tým začal zápas velmi špatně, když Masopust ve čtvrté minutě fauloval Sterling a kapitán Kane následně proměnil penaltu. Hosté se tak dostali velmi rychle do vedení. Jenže Češi se hned rozjeli za vyrovnáním. Brankář Pickford nejprve zlikvidoval střelu Coufala, kterou ale vyrazil pouze na rohový kop. Míč si po následném centru našel ve vápně Jakub Brabec a dotlačil jej do sítě anglické branky – 1:1! Češi byli po vyrovnávacím gólu i nadále aktivní. Do zakončení se dostali Bořil či Schick, ale brankář Pickford byl připraven. Na druhé straně dokázal Čelůstka na poslední chvíli v pádu zablokovat pokus debutanta v anglické sestavě Masona Mounta. Krátce před poločasem získal na vlastní polovině míč Patrik Schick, jenž následně prošel po levé straně až k vápnu soupeře a centrem našel Masopusta, tomu ale v nadějné pozici střela vůbec nesedla a slibnou šanci nevyužil. Poločase tak skončil nerozhodně 1:1.

 Do první hodně velké šance se v druhém poločase dostali Angličané v osmapadesáté minutě, kdy se Sterling dostal po neuvěřitelně rychlé a přesné kombinaci na jeden dotek až před Vaclíka, ten mu ale dokázal vypíchnout míč a zachránil český tým od druhé inkasované branky. Jen pár desítek vteřin poté se za vápnem Anglie dostal k míči Lukáš Masopust, který se snažil technicky překonat anglického brankáře, Pickford ale dokázal míč na poslední chvíli vyrazit nad břevno. Diváci byli nakonec svědky pohádkového závěru. Pět minut před koncem zatáhl míč po pravé straně Lukáš Masopust, který perfektní zpětnou přihrávkou našel po zemi střídajícího Zdeňka Ondráška, jenž přesnou střelou překonal Pickforda. V prvním zápase v reprezentačním dresu si tak po dvaceti minutách na hřišti připsal první gól.

Český nebo československý výběr porazil Anglii poprvé od roku 1975.

Česká republika - Anglie 2:1 (1:1)

Branky: 9. Brabec, 85. Ondrášek – 5. (pen.) Kane. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan (vš. Slovinsko). ŽK: Jankto - Rose, Sterling, Henderson. 

ČR: Vaclík - Coufal, Čelůstka, Brabec, Bořil - Souček, Král – Masopust (90. Zmrhal), Darida, Jankto – Schick (65. Ondrášek).

Anglie: Pickford - Trippier, Keane, Maguire, Rose - Henderson, Rice (88. Abraham), Mount (72. Barkley) - Sterling, Kane, Sancho (72. Rashford).

Další články