Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Jasná záležitost Fotbalisté SK Sigma doma porazili Opavu

Fotbalisté SK Sigma doma porazili Opavu

foto: Petr Pelíšek

23. 01. 2021 - 16:17

Fotbalisté SK Sigma Olomouc měli pro domácí zápas proti Opavě jasný cíl – ukončit sérii sedmi zápasů bez vítězství. To se povedlo, Hanáci duel 16. kola FORTUNA:LIGY jasně vyhráli, rozhodli už v prvním poločase.

Trenér Radoslav Látal udělal v základní sestavě několik změn, také poněkud upravil rozestavení. A fungovalo to hned od začátku. Sigma byla aktivnější, hned v první čtvrthodince kopala tři rohy. Do vedení šla záhy. Ve 25.minutě zakončoval po centru zprava na zadní tyčce Vepřek. Opavský brankář ještě stačil míč vyrazit, ovšem na hlavičku Daňka už dosáhnout nemohl. A bylo to 1:0. Pro Daňka to byl první gól mezi elitou. Za další čtyři minuty to bylo pro Hanáky ještě veselejší. To nechala opavská defenziva hodně prostoru i času Gonzálezovi, který neměl problém zatočit míč pravačkou tak, že nechytatelně. Opava se ovšem snažila hrát aktivně, jenže olomoucká defenziva byla pozorná, takže hosté ze hry nic zásadního neměli. Málem ale zahrozili po rohovém kopu, to hlavička Žídka třela břevno. V nastaveném čase prvního poločasu byl hostům po druhé žluté kartě vyloučeného Tiéha.

Do druhé půlky tak byly karty zřetelně rozdány. Sigma měla náskok dvou branek, hostů bylo o jednoho méně, takže bylo jasné, že Hanáci směřují za povinným tříbodovým ziskem. To se ale na chvilku mírně zkomplikovalo. V 57.minutě totiž za hosty snížil z pokutového kopu olomoucký odchovanec Nešický. Potom ale přišlo razantní ukončení nějakých pochybností o tom, jak by mohl zápas dopadnout. V 64.minutě střelu Vepřka brankář jen vyrazil a pro Gonzáleze nebyl žádný problém dát třetí branku Sigmy. A za další dvě minuty bylo rozhodnuto definitivně. Sigma sehrála dobře útočnou akci, na jejím konci byl zcela volný Houska, který dal svůj dvacátý gól v první lize. Zbytek zápasu už se jen v poklidu dohrával.

„Bylo to pro nás náročné především po psychické stránce, každý očekával, že získáme tři body, protože Opava je poslední. Viděli jsme ji ale ve středu proti Spartě, to podala vynikající výkon, předvedla, že dokáže být nepříjemným soupeřem. Do utkání jsme vstoupili dobře, měli jsme hodně soubojů, do přečíslení jsme se dostávali hlavně po stranách, dali jsme dva góly. Po poločase jsme si to ale opět zkomplikovali, vypnuli jsme a přestali hrát. Pak přišla penalta. Jsem ale rád za to, že jsme utkání rychle rozhodli,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

SK Sigma Olomouc – SFC Opava 4:1 (2:0)

Branky: 29. a 64. González, 25. Daněk, 65. Houska – 57. (pen) Nešický. Rozhodčí: Lerch – Caletka, Antoníček. ŽK: Breite – Tiéhi, Březina. ČK: po 2. ŽK 45+1. Tiéhi. Hráno bez diváků.

SK Sigma: Mandous – Látal, Beneš, Hubník, Vepřek (79. Zmrzlý) – Breite, Daněk (79. Yunis) – González, Houska (79. Sladký), Chytil (69. Hála) – Nešpor (70. Radić). Trenér Radoslav Látal.

Opava: Fendrich – Březina, Didiba, Žídek  – Mondek (72. Řezníček), Nešický (72. Janjuš), Tiéhi, Kania (81. Helešic) – Hellebrand (73. Večerka) – Juřena, Čvančara (46. Schaffartzik).

Další články