Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Rozhodl González Fotbalisté SK Sigma zvítězili v Karviné

Fotbalisté SK Sigma zvítězili v Karviné

foto: Petr Pelíšek

20. 03. 2021 - 18:18

Fotbalistům SK Sigma Olomouc se ve 24. kole FORTUNA:LIGY podařilo zvítězit. Hráli v Karviné a duel zvládli na výhru, byť moc šancí k vidění nebylo. Sedm minut před koncem ale trefil tři body pro Hanáky González.

V olomoucké sestavě chyběl pro karetní trest stoper Florent Poulolo, pro zranění Lukáš Greššák, ve stoprocentním zdravotním stavu nejsou Jáchym Šíp a Milan Kerbr. V zápisu o utkání scházeli také Michal Vepřek, Dominik Radič, Patrik Slaměna a Pavel Zifčák.

Proti domácím, kteří nastoupili pod vedení zastupující trenéra Petra Mašleje, který jako hráč působil i v SK Sigma, začala aktivněji Sigma. Střelu Hály ze 7. minuty karvinský brankář nadvakrát zkrotil. O tři minuty později to po přihrávce Gonzáleze zkoušel z úhlu Yunis, ale domácí zadáci stačili nebezpečí odvrátit. Další slušná akce vyšla Sigmě ve 24. minutě, to střílel Látala vedle pravé tyčky. Jinak ale moc šancí z obou stran k vidění nebylo. A to především proto, že stoperské dvojice domácích i hostů pracovaly bez jakéhokoliv zaváhání a bez potíží čistily svěřený prostor. V závěru poločasu pak kopala Karviná dva rohy v rychlém sledu, ale i po těch platilo, že reprezentant Mandous v olomoucké bráně byl v první půlce v podstatě bez práce.

V podobném duchu se nesl také druhý poločas. Aktivnější a odvážnější byla stále Sigma, jenže nějaké vyložené šance, na ty se nedostávalo. A platilo to také pro občasné rušové protiútoky v podání domácích. Hanákům se nedařilo dostat do dobré šance ze hry, ani ze standardek. A těch měla dost, jen rohů kopala v utkání patnáct. Když už se zdálo, že duel spěje k remíze, hosté se přece jen dočkali kýženého gólu. Sedm minut před koncem se trefil González. Pak už si Hanáci hubené vítězství pohlídali.

„Za tři body jsme samozřejmě šťastní. Podali jsme koncentrovaný týmový výkon. Čekali jsme soubojový a důrazný duel, který může rozhodnout jedna chyba. Přechodová fáze nebyla v první půli podle představ, dozadu jsme ale chybu neudělali. Druhá půle hodně soubojová uprostřed hřiště, málo šancí a na můj vkus jsme měli dost rohových kopů. Mužstvo chválím za týmový výkon," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

„Z naší strany to byl solidní výkon. Taktické věci kluci plnili, utkání se přelévalo z jedné strany na druhou. Přestože Sigma možná měla o něco víc šancí, tak si myslím, že jsme utkání mohli přetočit na svou stranu. Bohužel po ztrátě míče uprostřed hřiště Sigma nakonec rozhodla. Porážka nás hodně bolí.“ řekl pro klubovýý web trenér Karviné Petr Mašlej.

MFK Karviná – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:0)

Branka: 83. González. Rozhodčí: Zelinka – Hock, Kříž. ŽK: Qose – Breite, Hubník, Látal, Mandous. Hráno bez diváků.

Karviná: Ciupa – Jursa, Santos, Mangabeira, Bartošák – Smrž (87. Haša), Herc (87. Šindelář) – Čmelík (68. Pereira), Mikuš (77. Qose), Siňavskij (68. Mazáň) – Papadopulos. Trenér Petr Mašlej.

SK Sigma: Mandous – Látal, Hubník, Beneš, Zmrzlý – González (83. Zahradníček), Breite, Houska (89. Štěrba), Daněk (68. Chytil), Hála (68. Mihalík) – Yunis (89. Nešpor). Trenér Radoslav Látal.

Další články