Zde může být vaše reklama.
Sobota 27.7.
Svátek má Věroslav
Menu

Střídání stráží Karviná B porazila Rýmařov a je v čele Divize F

Karviná B porazila Rýmařov a je v čele Divize F

foto: mfkkarvina.cz

06. 10. 2019 - 22:27

9. kolo fotbalové Moravskoslezské divize F přineslo souboj doposud vedoucí Jiskry Rýmařov, která hrála na hřišti rezervního mužstva MFK Karviná. Ta nasadila i několik hráčů, kteří jsou součástí prvoligového týmu a nakonec brala tři body po těsném vítězství 1:0.

Domácí si byli vědomi důležitosti utkání pro další vývoj soutěže, a tak proti Rýmařovu, který zatím s výjimkou klopýtnutí v úvodním kole procházel divizí jako nůž máslem, nasadili například obránce Olivera Putyeru, který přitom ještě v sobotu večer odehrál celý 2. poločas za první mužstvo v Praze na Letné proti Spartě.

Další cennou posilou pro karvinské béčko byl i zkušený Pavel Dreksa, který se v rezervním mužstvu rozehrává po zranění. Hráč, který v minulosti nastupoval i za Sigmu Olomouc, Baník Ostrava nebo Znojmo, nakonec byl v samotném závěru tím, kdo zápas rozhodl. Ve 2. minutě nastavení dal jedinou branku utkání, kterou karvinští svého soka zdolali 1:0 a posunuli se před něj v tabulce Divize F.

V 9. kole nezaváhala ani rezerva dalšího prvoligového týmu. Opava B zdolala Dětmarovice 3:1 a v tabulce zůstává na 3. místě. Bodově se však dotáhla právě na Rýmařov. Oba týmy se přitom potkají již v příštím kole na hřišti Jiskry.

Valašské Meziříčí, které ještě v loňském roce hrálo MSFL, zdolalo 3:0 Heřmanice a v tabulce předskočili Třinec „B“, který překvapivě zaváhal na domácí půdě, když podlehl Novému Jičínu 1:2. Pokračuje naopak trápení Bruntálu, který v neděli odpoledne prohrál 0:2 na hřišti Polanky nad Odrou, a ostatní divizní mužstva se mu začínají pomalu vzdalovat. Ve zbylých utkáních porazil Bohumín hráče Havířova 2:0 a Frenštát pod Radhoštěm prohrál před vlastními diváky 0:3 s Frýdlantem nad Ostravicí.

MFK Karviná B – SK Jiskra Rýmařov 1:0 (0:0)

Branka: 90 +2 Dreksa. Rozhodčí: Laštuvka – Trigas, Šafrán ŽK: Galuška – L. Kundrátek, Kolísek

Karviná B: Neuman – Hujo, Kaczmarczyk, Putyera, Dreksa – Weber, Puchel, Seriš (62. Greguš), Galuška – Hladík, Vlachovský (62. Hejda). Trenér Kročil.
Rýmařov: Kameník – P. Kundrátek, Kolísek (84. Kršek), K. Kocúr, Kučera – L. Kundrátek, J. Furik, Dydowicz, Němec (76. Hleba) – Šupák, Navrátil. Trenér M. Furik.

Další články