Zde může být vaše reklama.
Neděle 5.5.
Svátek má Klaudie, Květnové povstání českého lidu(1945)
Menu

Přijedou i hvězdy Nový Jičín bude místem Mistrovství střední Evropy v discgolfu

Nový Jičín bude místem Mistrovství střední Evropy v discgolfu

foto: Martin Jaroš

09. 09. 2019 - 19:00

Ti nejlepší discgolfisti z České republiky, Slovenska, Polska, Rakouska, Maďarska, Slovinska a Chorvatska se 20. až 22.9. utkají o tituly středoevropských šampiónů na kopci Svinec u Nového Jičína. Soutěžit se bude na vyšperkovaném turnajovém hřišti připraveném domácím a pořadatelským klubem Moravian Gators Nový Jičín. Celkem budou otevřeny čtyři kategorie – MPO (muži), FPO, (ženy), MJ18 (chlapci do 18 let) a FJ18 (dívky do 18 let). Česká republika i Nový Jičín samotný má ve většině kategorií horká želízka v ohni.

Podaří se našim hráčům využít výhody domácího hřiště a stanou na nejvyšším stupínku? Nebo vystrčí růžky velmi silné Rakousko, které z minulých Mistrovství střední Evropy nemá zatím ani jedno první místo? Může někdo porazit talentované slovenské juniorky, které obsadily celou polovinu startovního pole své kategorie?

To vše se ukáže po třech 18 jamkových kolech na speciálně připraveném turnajovém hřišti DiscGolfPark Svině. Diváci jsou vítáni s otevřenou náručí, turnajové centrum a infokiosek se nachází na Chatě Svinec, Kojetín 56.

Největší hvězdy turnaje:

Bohdan Bílek (ČR) – trojnásobný mistr střední Evropy v MJ18, mistr Evropy v MJ18

Michael Rádl (ČR)– aktuální mistr střední Evropy v kategorii MPO

Jakub Dostál (ČR) – české želízko v ohni v kategorii MJ18

Michal Kúdela (SR) – několikanásobný mistr Slovenska v kategorii MPO

Katka Boďová (SR) – trojnásobná mistryně střední Evropy v kategorii FPO

Laurenz Schaurhofer (AT) – současná rakouská jednička v kategorii MPO

Česká discgolfová sezóna 2019 se pomalu blíží ke konci, v Novém Jičíně týden po Mistrovství střední Evropy ale proběhne ještě jeden turnaj. Závěrečná zastávka 1. ligy discgolfu ČADG: Moravian Open 2019 – Memoriál Jiřího Bílka.

O discgolfu

Discgolf je hra s létajícím talířem, která vychází z pravidel klasického golfu, jen místo holí a míčku se hraje s diskem, místo jamek jsou na hřišti umístěny speciální discgolfové koše. Cílem hry je dopravit disk neboli létající talíř z místa výhoziště do koše na co nejmenší počet hodů. Kdo obejde celé hřiště s nejnižším počtem hodů, stává se vítězem. Discgolfové hřiště má obvykle 9 nebo 18 jamek. V České republice je v současné době přes 100 pevných discgolfových hřišť a další se staví. V rámci České discgolfové ligy se loni uskutečnilo více než 150 turnajů a výrazně stoupá i počet členů České asociace discgolfu.

Další články