Zde může být vaše reklama.
Sobota 27.4.
Svátek má Jaroslav
Menu

MOL Cup Opatření ruší zápasy, Třinec jde dál, Rýmařov nehraje

Opatření ruší zápasy, Třinec jde dál, Rýmařov nehraje

foto: Petr Pelíšek

24. 08. 2020 - 10:51

Fotbalový domácí pohár je v nové sezoně ovlivněn koronavirovými pravidly. Podle těch zrovna platných je pro týmy, které mají nastoupit v MOL Cupu proti profesionálním klubům, nutné negativní testování všech zainteresovaných. Což pro některé kluby znamená, že hrát nebudou, jedním z důvodů je to, že nechtějí vydávat vysoké sumy za testování. Hrát se třeba nebude duel divizního Rýmařova s druholigovým Prostějovem, který je tak ve 2. kole poháru bez boje.

„Není to vůbec příjemné. Chtěli jsme pozvat sponzory, udělat atraktivní zápas pro fanoušky a zavzpomínat třeba na pohárové tažení před pěti lety, když jsme doma v nádherné atmosféře vyřadili Baník Ostrava. Takhle to teď všechno bohužel padá. Není to dobré,“ povzdechl si trenér Milan Furik pro klubový web pokračoval: "V průměru se pohybuje cena jednoho testu okolo dvou tisíc korun. Podrobit se mu musí všichni, kteří budou uvedeni v zápise o utkání. Nejde tedy o levnou záležitost a byl by to tak nečekaný finanční zásah do nastaveného rozpočtu klubu. Soustředíme se tak teď pouze na mistrovskou část a doufejme, že za rok už tato omezení platit nebudou."

Stejné je to i v případě zápasů Slavičín – Třinec a SK Hranice – Blansko.  „Slavičín využije svého práva dle Soutěžního řádu FAČR a nenastoupí k pohárovému utkání MOL CUP. Utkání bude kontumováno 3:0 ve prospěch FK Fotbal Třinec, který je postupujícím do 2. kola MOL Cupu,“ píše se na webu druholigového Třince.

Další články