Zde může být vaše reklama.
Sobota 4.5.
Svátek má Květoslav
Menu

Smolná porážka Opava po dobrém výkonu podlehla v Olomouci

Opava po dobrém výkonu podlehla v Olomouci

foto: Petr Pelíšek

14. 09. 2019 - 01:07

Fotbalistům SFC Opava se výsledkově nepovedlo utkání v Olomouci. Zápas 9. kola FORTUNA:LIGY měli dobře rozehraný. Jenže po chybě inkasovali, pak neproměnili šance a naopak domácím se podařilo vsítit druhou branku.

Opava hrála pečlivě v defenzivě, Sigma si s tím nějak nedokázala poradit, takže v prvním poločase nebyla dlouho vidět nějaká větší šance. Hanáci sice kopali v prvním půlhodince zápasu čtyři rohy, k tomu nějaké přímáky, ale ani z těch se nedařilo dostat k ohrožení brány. První střelu na bránu v utkání vyslal deset minut před pauzou Houska, šla k levé tyčce, gólman Šrom si s ním ovšem nadvakrát poradil. Ještě do přestávky stříleli Falta a po něm Pilař, ale brankáře nepřekvapili. To se povedlo jedenáct minut po pauze. Zdálky vystřelil González, brankář Šrom míč neudržel a jen vyrazil před sebe. A přímo pro Nešpora, který poslal Sigmu do vedení. To musel potvrdit videorozhodčí, který ofsajd avizovaný prvním asistentem Hájkem nenašel, takže to bylo 1:0. Pak už bylo na hřišti o něco rušněji, než v první půlce. Nebezpečná byla také Opava. Ale Hanáci všechno přečkali a sedm minut před koncem pečetil výhrou po hezky sehraném brejku Zahradníček.

"Čekali jsme to, co tu dnes Opava předvedla. Viděli jsme v zápase se Slavií, že jejich defenziva byla výborná, zatáhla se do bloku. Nedostávali jsme se do šancí, první poločas z naší strany nebyl dobrý. Samozřejmě nám hodně pomohla vstřelená branka. Opava se pak zlepšila, otevřela hru. Měla pár náznaků, ale nám se podařilo jednu akci dotáhnout do krásné branky. Jen mi je strašně líto, že soupeři měli velkou převahu kotle, a to nejen z Opavy. Doufám, že tím, že jsme poskočili na čtvrté místo a trošku se nám začalo dařit, přilákáme diváky," řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

"Když jsme v prvním poločase získali balon, chyběli nám hráči nahoře a my jsme byli stále pod tlakem. O poločase jsme si k tomu něco řekli v kabině. V druhém poločase se to zlepšilo a do inkasovaného gólu jsme Sigmu přehrávali. Byla tam dobrá přechodová fáze, ale chybí tomu finální řešení. Poté, co jsme inkasovali naprosto zbytečnou branku, tam byly v přechodové fázi dobré věci, ale před brankou soupeře jsme sterilní. Nechci se vymlouvat na absence, příležitost dostali další, ale vždycky jsou absence znát. Pokud vám chybí Zapalač, Šulc, Juřena, Řezníček a další, to jsou hráči, kteří se v tuto chvíli, kdy potřebujeme pomoct, měli ukázat. Využili jsme hráče z dorostu, nastoupil Souček i Kuča," řekl trenér Opavy Ivan Kopecký.

SK Sigma Olomouc – SFC Opava 2:0 (0:0)

Branky: 56. Nešpor, 83. Zahradníček. Rozhodčí: Machálek – Hájek, Batík. ŽK: Houska – Mondek, Sus, Souček. Diváci: 3576.

SK Sigma: Reichl – Hála, Beneš, Jemelka, Vepřek – Pilař (64. Zahradníček), Houska, Plšek, González (82. Texl), Falta – Nešpor (73. Greššák). Trenér Radoslav Látal.

SFC Opava: Šrom – Hrabina, Simerský, Žídek, Sus (60. Stáňa) – Zavadil, Schaffartzik –  Souček (70. Manzia), Mondek (85. Kuča), Zapalač – Dedič. Trenér Ivan Kopecký.

Další články