Zde může být vaše reklama.
Úterý 23.4.
Svátek má Vojtěch
Menu

Sedmá výhra v řadě! Rýmařov doma porazil Frenštát

Rýmařov doma porazil Frenštát

foto: Vlastislav Fojtík

29. 09. 2019 - 22:01

Fotbalisté SK Jiskra Rýmařov porazili v osmém hraném kole Divize F SK Beskyd Frenštát pod Radhoštěm 4:2. Udrželi tak vedení v soutěži.

Rýmařov v divizi prohrál pouze v prvním utkání s Novým Jičínem. Od té doby ale kráčí od vítězství k vítězství a dokazuje tak, že to s návratem do Moravskoslezské fotbalové ligy myslí vážně. V sobotním utkání šli domácí do vedení již ve 3. minutě, kdy si Navrátilovu střelu za záda vlastního brankáře srazil Ondřej Kubík. Petr Navrátil se branky dočkal v minutě 19., kdy poslal Jiskru již do dvoubrankového vedení. Hosté ale nic nezabalili a po půl hodině hry nejprve Walder, a o pět minut později Klimpar z penalty srovnali na 2:2.

Zlomový moment v utkání přišel v 50. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Pavel Klimpar. Jiskra se nadechla k náporu a v 79. minutě její aktivita zaslouženě vedla ke třetí brance v utkání. O tu se postaral kanonýr Tomáš Šupák. Stejný hráč potom ještě ve 3. minutě nastavení potvrdil, že není nadarmo nejlepším střelcem divize. Svojí druhou brankou v utkání, celkově jedenáctou v sezóně, pečetil výhru Rýmařova 4:2.

„Myslím, že jsme začali dobře. Je ale škoda, že když už jsme vedli 2:0, tak jsme zbytečně dvakrát inkasovali a nechali tak soupeře, aby se dostal zpět do zápasu. Naštěstí jsme to po změně stran dokázali strhnout na naši stranu a zaslouženě jsme zvítězili,“ řekl po utkání jeden ze rýmařovských střelců Petr Navrátil, který společně s Šupákem táhne rýmařovské zpátky do MSFL. „Góly, které dávám, jsou vyvrcholením práce celého týmu. Klape nám to, mě to padá i na tréninku. Za ty branky jsem rád.“

Rýmařovské fotbalisty nyní čekají tři zápasy pravdy. Postupně se totiž utkají s rezervami Karviné, Opavy a Třince, tedy soupeři, kteří se v tabulce divize seřadili za Jiskrou. „Ty béčka budou určitě těžšími soupeři, než ti, s nimiž jsme se doposud střetli. Uvidíme, s jakými sestavami proti nám nastoupí. Myslím ale, že se nemáme čeho bát,“ dokončil Navrátil.

SK Jiskra Rýmařov – SK Beskyd Frenštát p.R. 4:2 (2:2)

Branky: 79. a 90. Šupák, 3. vlastní Kubík, 19. Navrátil  – 30. Walder, 35. Klimpar. Rozhodčí: Lukašík – Žurovec, Kaloč. ŽK: P. Kundrátek, L. Kundrátek, Kučera, Kameník – Kalfas, Kovář, Klimpar, Špaček. ČK: 50. po 2. ŽK Kalfas.

Rýmařov: Kameník – P. Kundrátek, L. Kundrátek, Navrátil (87. Hleba), J. Furik, Dydowicz, Kocúr, Kučera, Šupák, Němec, Kolísek. Trenér Milan Furik.
Frenštát: Mrozek – Špaček, Bolcek, Walder, Malý (54. Fojtík), Klimpar (89. Bartoň), Kovář, Kalfas, Vaverka, Kubík (26. Farský), Baran (89. Hajník). Trenér Wojnarovský.

Další články