Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Zastupitelstvo rozhodlo Schváleno. Slezský FC pokračuje v nejvyšší soutěži

Schváleno. Slezský FC pokračuje v nejvyšší soutěži

11. 06. 2019 - 16:44

Je jasno. Slezský FC Opava bude i nadále působit ve FORTUNA:LIZE. Rozhodlo o tom jednání městských zastupitelů, kteří schválili přihlášku klubu do nejvyšší fotbalové soutěže. Odsouhlasen byl jak finanční plán, tak upravené znění stanov společnosti.

Zastupitelstvo svým rozhodnutím, které podpořilo 31 zastupitelů, vyslalo jasný vzkaz. Fotbal má v Opavě zelenou. „Všemi těmito kroky průběžně naplňujeme usnesení z únorového zastupitelstva, kdy jsme se zavázali, že zprůhledníme financování klubu, nastavíme nová pravidla pro jeho chod a připravíme finanční plán na další období tak, aby se již nemohla opakovat situace, kdy bylo město nuceno klub narychlo finančně zachraňovat a dotovat ho milionovými částkami,“ vysvětlil Tomáš Navrátil, primátor statutární města Opavy a zároveň místopředseda představenstva SFC.

„Jsem v klubu teprve krátce, ale Opava do ligy jednoznačně patří. Má nejlepší fanoušky. Dejte mi šanci,“ promlouval k zastupitelům čerstvý šéf Slezského FC Petr Machovský. „Důležitá je důvěra vůči nám, lidem v klubu. Naší ambicí jsou transparentnost a koncepční práce s důrazem na cíl, kterým je aktuálně budování mládežnické klubové akademie,“ dodal Machovský.

Rozhodnutí městských zastupitelů podpořit klub samozřejmě přivítal. „Rád bych všem poděkoval za konstruktivní jednání. Jdeme dále s důvěrou města, které nás jasně podpořilo. To je pro nás v tuto chvíli naprosto klíčové. Nyní už se můžeme naplno vrhnout do práce, které nás čeká víc než dost,“ doplnil Petr Machovský.

Město zároveň opět deklarovalo svůj vysoký zájem přivést do Slezského FC Opava strategického partnera, který pomůže zajistit financování klubu. Ať už půjde o významného reklamního partnera, nebo investora, jenž vstoupí do vlastnické struktury klubu.

Další články