Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Derby pro hosty Sigma prohrála doma s Baníkem

Sigma prohrála doma s Baníkem

foto: Petr Pelíšek

24. 04. 2021 - 16:28

Tradiční derby na Hanou radost nepřineslo. Fotbalisté SK Sigma Olomouc prohráli doma s Baníkem Ostrava nula dva. Hosté Hanáky předčili, nedovolili jim žádnou šanci ze hry. A když v závěru neproměnil González penaltu, jistili výhru druhou brankou v nastavení.

Sigma byla v úvodu zápasu aktivnější. Ale nic zásadního z toho pro defenzivu hostů v podstatě nebylo. S výjimkou hlavičky Poulola po standardce, kterou Ostravané museli vykopávat z brankové čáry, konkrétně Jánoš. Vstupní olomoucký tlak trval zhruba dvacet minut. Pak se Baník začal osmělovat. A poměrně rychle z toho byla změna stavu. Stalo se tak ve 27. minutě, kdy se trefil přesně Buchta. O čtyři minuty později měli hosté další velkou šanci. Dvakrát v rychlém sledu zakončoval Šašinka, naštěstí pro Sigmu z toho gól nebyl. A ve 37. minutě mohl ztrestat špatnou olomouckou rozehrávku de Azevedo, ovšem minul. První možnost Sigmy přišla až tři minuty před přestávkou. Z přímého kopu vystřelil Houska, avšak trefil pouze břevno kousek od pravé šibenice.

Ve druhém poločase tak museli Hanáci dohánět ztrátu jedné branky. To jim ale moc nešlo. Nějakou optickou převahu na držení míče sice místy měli, ale vypracovat si nějakou šanci, to se jim stále nedařilo. Baník čekal na brejky a případnou pojistku v podobě druhé branky. Nejblíže k tomu měl v 77.minutě. To šel sám na bránu Zajíc, ale Mandous skvělým zákrokem Sigmu podržel a vyrazil míč na roh. Tři minuty před koncem měla Sigma obrovskou možnost na vyrovnání. Střela Šípa po rohu sice nebyla gólová, ale byla z ní ruka a pokutový kop. Penaltu ovšem Gonzálezovi brankař Laštůvka vyrazil. A ve druhé minutě nastavení potom definitivně rozhodl Kaloč.

„První půle, tam jsme udělali jednu chybu a soupeř nás potrestal. Ale to nás trápí celou sezonu. Soupeře tlačíme, jenže je to bez šancí. Do druhé půle jsme vstoupili dobře. Zase jsme tlačili, ale přechodová fáze není dobrá. Samozřejmě to dopadlo tak, jak to dopadlo. To byl typický náš zápas v této sezoně. Snažili jsme se soupeře dostat po tlak, ale je to bez zakončení,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

„Myslím si, že Sigma vstoupila do utkání aktivnějši, to jsme tak nějak očekávali. Že budou chtít zatlačit, dostat se do šancí. To jsme relativně zvládli, nepustili jsme je do nich. Postupem času jsme se začali dostávat do protiútoků, jeden jsme využili. Ve druhém poločase to bylo podobné. Ale dlouho jsme nedali druhou branku. Dneska to byl pro Honzu Laštůvku i celý Baník nádherný zápas. Fotbal píše pohádky. Nebudu říkat, že jsme měli štěstí, měli jsme více šancí, kluky musím pochválit, pogratulovat k vítězství a jdeme pracovat dál,“ řekl trenér Baníku Ondřej Smetana.

SK Sigma Olomouc – FC Baník Ostrava 0:2 (0:1)

Branky: 27. Buchta, 90+2 Kaloč. Rozhodčí: Pechanec – Blažej, Kříž. ŽK: Zmrzlý – Svozil, Tetour, Kuzmanovič. Hráno bez diváků.

SK Sigma: Mandous – Látal, Hubník, Poulolo  –González (90. Beneš), Breite, Sladký (46. Šíp), Houska (65. Mihalík), Zmrzlý – Chytil (46. Daněk), Zifčák (65. Nešpor). Trenér Radoslav Látal.
Baník Ostrava: Laštůvka  – Sanneh, Svozil, Stronati, Holzer – Jánoš (89. Pokorný), Kaloč – De Azevedo (71. Fillo), Tetour (71. Kuzmanović), Buchta (61. Ndefe) – Šašinka (71. Zajíc). Trenér Václav Daněk.

Další články