Zde může být vaše reklama.
Pátek 26.4.
Svátek má Oto
Menu

Mění klub Záložník Šimon Falta jde hostovat do Baníku

Záložník Šimon Falta jde hostovat do Baníku

foto: fcb.cz

03. 01. 2022 - 15:11

Odchovanec SK Sigma Olomouc Šimon Falta (1993) mění působiště. Z FC Viktoria Plzeň jde na půlroční hostování s opcí do FC Baník Ostrava. Zainteresované kluby o tom informovaly na svých webech.

„Šimon Falta je ve věku, kdy je pro něj stěžejní, aby pravidelně nastupoval. Shodli jsme se, že je to pro obě strany nejlepší řešení,“ řekl generální ředitel FC Viktoria Plzeň Adolf Šádek pro klubový web.

„První kontakt byl, když jsme hráli s Plzní v Ostravě. Pak se mi to rozleželo v hlavě. Další kontakt jsme měli před Vánocemi. A jelikož jsem v Plzni tolik příležitostí na podzim nedostával, tak se mi to zamlouvalo. A chtěl jsem, aby se to dotáhlo do zdárného konce. Jsem rád, že se to podařilo,“ uvedl Šimon Falta v rozhovoru pro sociální sítě Baníku Ostrava. „Je to hostování s opcí, čekám, že zaujmu a zůstanu v Ostravě delší čas,“ podotkl Falta, který se v týmu potká se stoperem Jaroslavem Svozilem, oba jsou členové úspěšného mládežnického výběru Sigma ročníku 1993.

„Může hrát krajního beka, ale i na kraji nebo uprostřed zálohy. Je to už zkušený hráč v dobrém fotbalovém věku a bereme to jako zkvalitnění kádru,“ řekl sportovní ředitel FC Baník Ostrava Alois Grussmann pro klubový web.

Šimon Falta během osmi prvoligových sezon odehrál 173 zápasů, ve kterých šestnáctkrát skóroval. „Těším se na novou spolupráci a na výborné fanoušky, kteří tady jsou. Zájem Baníku mě potěšil a během toho půlroku se pokusím zaujmout a udělat vše pro to, abych se hostování změnilo v přestup,“ uvedl Falta.

Do Plzně Falta přestoupil před rokem v první dekádě ledna. V Olomouci působil od svých 14 let. Do A týmu poprvé nakoukl v roce 2013 při debutu v březnu proti Jihlavě, od té doby se v něm postupně usazoval a připsal si celkem 147 startů v české nejvyšší soutěži (+ v sezonách 2014/2015 a 2016/2017 hrála Olomouc druhou ligu).

Na svém kontě má Šimon Falta také dva reprezentační starty. V roce 2017 debutoval na turnaji v Kataru proti Islandu, když nastoupil na závěrečné minuty. V následujícím utkání s domácí reprezentací už hrál v základní sestavě.

Další články