Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Od soboty do pondělí Doprava po Rudné v Ostravě-Jihu bude tři dny omezená

Doprava po Rudné v Ostravě-Jihu bude tři dny omezená

foto: MSSTAVBY

19. 09. 2019 - 10:08

Kvůli pokračující výstavbě východní strany Výškovických mostů v Ostravě bude nutné na tři dny omezit provoz na frekventované Rudné ulici.  V části vedoucí pod mosty budou muset řidiči s omezením dopravy počítat od sobotního rána do pondělního večera.

Doprava na Rudné bude omezena od soboty 21. září 5 hodin do pondělí 23. září 21 hodin, kdy se budou osazovat nosníky silničního a tramvajového mostu. Kvůli bezpečnosti silničního provozu bude Rudná uzavřena vždy pod tou částí mostů, kde se bude pracovat. Auta budou jezdit v „bezpečném“ pruhu v protisměru.

„Práce jsou naplánovány na víkend, kdy není tak hustý provoz. Trochu se obávám pondělního náporu, ale nešlo to udělat jinak. Prosím proto řidiče, aby se první pracovní den v týdnu obrnili trpělivostí, byli ohleduplní a opatrní. A pokud to bude jen trochu možné, aby zvolili jinou trasu,“ žádá náměstek hejtmana pro dopravu a chytrý region Jakub Unucka.

Upřesnil, že v sobotu 21. září v 5 hodin ráno bude převeden stávající jízdní pruh Rudné ve směru na Opavu do protisměru. V neděli 22. září okolo poledne se práce na mostech prohodí a do protisměru bude převeden jízdní pruh ve směru na Havířov. Do původního stavu se vše vrátí v pondělí 23. září ve 21 hodin.

Modernizace a rekonstrukce Výškovické ulice a přilehlých mostů v Ostravě patří mezi největší dopravní stavby Moravskoslezského kraje v regionu. „Je to velmi náročná, složitá a také velmi drahá stavba. Náklady na ni přesáhnou 330 milionů korun. Vzhledem ke kritickému stavu mostů ji však nešlo odkládat. Výsledek ale bude stát za to. Po skončení stavby povede zrekonstruovaný, téměř půlkilometrový úsek Výškovické ulice po šesti nových mostech namísto původních čtyř, které musely být zdemolovány. Nové mosty budou sloužit také cyklistům, jejich součástí totiž bude i cyklostezka,“ řekl náměstek hejtmana pro finance a investice Jaroslav Kania.

Další články