Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Cizinec je obviněný z obchodování s lidmi

Cizinec je obviněný z obchodování s lidmi

03. 04. 2019 - 13:48

Policisté obvinili sedmadvacetiletého cizince z obchodování s lidmi.

Tento muž měl v průběhu roku 2017 slibovat na území Rumunska zajištění práce v České republice za měsíční mzdu cca 40 tisíc korun, ač si měl být vědom, že není schopen dostát svým závazkům. „Podle našich závěrů využil tíživé sociální situace nejméně 31 svých spoluobčanů, které následně nechal dopravit do jižních Čech. Zde jim odebral doklady a pod pohrůžkou fyzické újmy se měl domáhat úhrady dluhu za dopravu do ČR a zajištění zaměstnání. Dále jim měl po odpracování prvního měsíce ve strojírenském podniku zadržovat mzdu a krajanům vyplácel jen 500 korun týdně,“ uvedl mluvčí policie Jaroslav Ibehej.
Když se jeho spoluobčané domáhali zadržované mzdy či chtěli odcestovat zpět do Rumunska, měl je fyzicky napadat a vyhrožovat fyzickou likvidací. Tímto způsobem podle našich závěrů pro sebe získal více než půl milionu korun.
Obviněný muž byl v březnu 2019 podmíněně propuštěn z výkonu trestu odnětí svobody, který vykonával pro jinou trestnou činnost. Následně byl kriminalisty zadržen, obviněn a soudcem vzat do vazby. V případě pravomocného rozsudku mu hrozí trest odnětí svobody od 5 do 12 let. Věc dozoruje Krajské státní zastupitelství v Českých Budějovicích.

Další články