Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

6,3 milionu korun Kraj investuje do základen záchranky v Havířově a Opavě

Kraj investuje do základen záchranky v Havířově a Opavě

foto: Pixabay

05. 08. 2019 - 10:54

Moravskoslezský kraj dlouhodobě investuje do rozvoje a modernizace svých příspěvkových organizací v oblasti zdravotnictví. Z velké části financuje i Zdravotnickou záchrannou službu, investuje do reprodukce jejího majetku. Před dokončením je rekonstrukce výjezdových stanovišť záchranky v Opavě a v Havířově. Peníze jdou i na nákup nových sanitek a pracovních oděvů.

„Moravskoslezský kraj, coby zřizovatel záchranky, vkládá ročně do této příspěvkové organizace stovky milionů korun, investuje do jejího rozvoje a obnovy majetku s cílem neustálého zefektivňování činnosti ve prospěch všech lidí, kteří denně potřebují přednemocniční péči,“ uvedl náměstek hejtmana pro finance, majetek a investice Jaroslav Kania s tím, že letos mimo jiné prochází rekonstrukcí dvě výjezdová stanoviště Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje v Havířově a Opavě. 

Obě tyto akce realizujeme v rámci projektů spolufinancovaných z evropských zdrojů, prostřednictvím Operačního programu Životní prostředí. Dokončeny budou v srpnu a v září,“ upřesnil náměstek hejtmana Jaroslav Kania.

Budova výjezdového stanoviště v Havířově bude po dokončení zateplená, bude mít nová okna, nové budou okapy, svody a další klempířské prvky včetně hromosvodových rozvodů. Vše za téměř 6,3 milionu korun. Rekonstrukce by měla skončit v srpnu.

„V rámci revitalizace výjezdového stanoviště v Opavě jsme hlavně opravovali a zateplovali obvodový plášť budovy a střechu, svislou hydroizolaci spodní stavby, balkón, hromosvody, nechali jsme vyměnit okna. Tato rekonstrukce skončí v září,“ řekl náměstek hejtmana Jaroslav Kania. Rekonstrukce výjezdového stanoviště záchranné služby v Opavě přesáhne 12 milionů korun.

Dodal, že Moravskoslezský kraj jen letos pro své záchranáře vyčlenil 25 milionů korun na pořízení osobních ochranných pracovních prostředků - kalhot, polokošilí, košil, mikin, čepic, bot, rukavic, termoprádla. „Z těchto peněz budou záchranáři nakupovat oděvy průběžně v následujících čtyřech letech. Je důležité zkvalitňovat jejich pracovní podmínky, aby se při vykonávání náročného a odpovědného povolání cítili dobře a měli k dispozici co možná nejlepší techniku. I proto jsme vyčlenili další peníze - 37,5 milionu korun na nákup 10 nových, kompletně vybavených sanitek. Vozový park je nutné pravidelně modernizovat a zajišťovat tak akceschopnost zdravotnické záchranné služby,“ řekl náměstek hejtmana Jaroslav Kania.

Další články