Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Krajský úřad už nepřijímá žádosti o kotlíkové dotace

Krajský úřad už nepřijímá žádosti o kotlíkové dotace

23. 05. 2019 - 14:00

Úplně poslední žádost o takzvanou kotlíkovou dotaci přijal krajský úřad včera dopoledne ve 10:15. Třetí kolo kotlíkových dotací odstartovalo 10. dubna žádosti se přijímaly od 13. května. Za necelých deset dnů si tak občané Moravskoslezského kraje zažádali o zhruba 1,234 miliardy korun.

Jsem velmi rád, že se potvrdil náš odhad a zájem o výměnu kotlů je opět v našem regionu enormní. Půl miliarda, kterou jsme měli k dispozici, zmizela během necelé minuty hned první den. Vystačí na přibližně 3 a půl tisíce žádostí. Je jasné, že je nutné alokaci výrazně navýšit. Stále platí příslib pana ministra, že bude na vládě prosazovat, aby náš kraj dostal další prostředky. Celkem bychom pak mohli přerozdělit celou miliardu korun, přesto to nepokryje všechny žádosti. Lidé si totiž ve 3. výzvě řekli o více než 1,2 miliardy korun,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Ministr životního prostředí Richard Brabec oficiálně potvrdil záměr navýšit alokaci pro kraj hned během prvního dne přijímání žádostí. „Dalších 500 milionů by Moravskoslezský kraj měl opravdu dostat. Tyto prostředky by nám vláda měla přiklepnout velmi brzy. Navýšení bude projednávat už v červnu tohoto roku a já pevně věřím, že to pro občany našeho kraje a pro naše životní prostředí dopadne dobře,“ řekla náměstkyně hejtmana kraje pro životní prostředí Jarmila Uvírová a dodala, že na velký zájem o kotlíkové dotace měly vliv i bezúročné půjčky.

Další články