Zde může být vaše reklama.
Sobota 20.4.
Svátek má Marcela
Menu

Opatření proti koronaviru má připravené i Česká pošta

Opatření proti koronaviru má připravené i Česká pošta

foto: Archiv

11. 03. 2020 - 09:45

Opatření spojené s koronavirem ovlivňují každodenní život Čechů. Dotkla se i České pošty. Její generální ředitel Roman Knap na tiskové konferenci prozradil, jak je na různá omezení pošta připravená.

"Česká pošta pomáhá s informovaností občanů, letáků, které naši pracovníci roznášejí, je zhruba 4 900 tisíc. Doručování zásilek zatím pokračuje ve standardním režimu. Pokud se však stav bude vyvíjet ne úplně ideálně, budeme muset přistoupit k omezování služeb," prozradil Roman Knap, generální ředitel České pošty.

"Naše pobočky dezinfikujeme. Doručovatelé a zaměstnanci, kteří se dostanou do kontaktu s lidmi dostávají desinfekční spreje. Máme jich zatím 10 tisíc a nakupujeme další. Provoz tedy zatím zůstává nezměněm, ale máme připravený plán, pokud se bude něco dít. Máme připravený systém bezkontaktního doručování," dodal.

Rovněž uvedl, že pokud je člověk v karanténě a měl by si do určité doby vyzvednout zásilku na poště, může se mu prodloužit doba uložení zásilky na poště, pokud o svém stavu příslušné pracoviště informuje.

Další články