Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

První školní den Opavská obchodní akademie je po rekonstrukci

Opavská obchodní akademie je po rekonstrukci

foto: Opava

03. 09. 2019 - 09:05

První školní den se nesl ve slavnostním duchu na opavské Obchodní akademii a Střední odborné škole logistické. Slavnostní otevření budovy po rekonstrukci tak středoškolákům i pedagogům ozvláštnilo návrat do školy z letních prázdnin.

„Za téměř 41 milionů má škola zateplený obvodový plášť, půdu i střechu. Esteticky působí mnohem lépe nově vyměněná okna, komfort zvýší nová vzduchotechnika, která zajistí průběžné větrání učeben. Pro kraj jako pro investora rekonstrukce je důležité snížení provozních výdajů na energie, které stavební úpravy zajistí. V dlouhodobém horizontu se velké vstupní investice určitě vyplatí,“ uvedl náměstek hejtmana kraje pro finance, investice a majetek Jaroslav Kania a dodal, že většinu nákladů pokryly prostředky z krajského rozpočtu, důležitou roli hrála i více než 17 milionová dotace z evropských fondů.

„V posledních třech letech investoval Moravskoslezský kraj do budovy této školy více než 50 milionů korun. Škola má nový vstup, zrekonstruované šatny, úprav se dočkaly i učebny. Zateplení, nová fasáda a následná celková sanace budovy jsou jakýmsi završením stavebních úprav. Věřím, že tyto změny uvítají pedagogové i žáci a budou se ve škole cítit příjemněji. Kdyby se toto všechno odrazilo nejen na energetických úsporách, ale i na studijních výsledcích, byl by to ideální stav,“ řekl náměstek hejtmana kraje pro školství a sport Stanislav Folwarczny.

Na Obchodní akademii a SOŠ logistické v Opavě se vzdělává asi 600 žáků v oborech vzdělání Obchodní akademie, Ekonomické lyceum, Informační technologie, Provoz a ekonomika dopravy, Logistické a finanční služby. „Přesně za rok chystáme velké oslavy sta let ekonomického školství v Opavě. Aby se mohly oslavy konat v hezkém a důstojném prostředí, máme další plány. Ještě teď na podzim budeme mít hotovou projektovou dokumentaci k úpravám okolí školy. Jsem rád, že se se zástupci kraje na slavnostním zahájení školního roku setkáme. Budu jim moci poděkovat za krásnou rekonstrukci budovy školy a zároveň jim představit naše další vize s areálem,“ uzavřel ředitel školy Petr Kyjovský.

Další články