Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Ostrava vyplatila podnikatelům přes 31 milionů korun

Ostrava vyplatila podnikatelům přes 31 milionů korun

foto: Pixabay

06. 05. 2020 - 09:31

Bezmála dva tisíce ostravských podnikatelů obdržely od města finanční dar do výše dvaceti tisíc korun – v rámci tohoto programu první pomoci město vyplatilo přes třicet jedna milionů korun

Ostrava dnes ukončila program finanční výpomoci, ve kterém mohli místní podnikatelé žádat o dar do výše 20 tisíc korun. Ostrava tak byla mezi prvními městy v České republice, které nastavilo sérii opatření, jež mají pomoci podnikatelům překonat těžké období v době koronavirové pandemie. Program finanční výpomoci do 20 tisíc korun město spustilo před 7 týdny a každý týden pak rada města schvalovala stovky přijatých žádostí a odesílala finanční dary bez prodlení na účty podnikatelům. Poslední žádosti byly přijaty 30. dubna a schváleny na dnešním zasedání rady města. Celkem bylo schváleno 1 956 žádostí a vyplaceno 31 285 046,5 korun. Podnikatelé využívali tuto rychlou finanční výpomoc na mzdy zaměstnanců, zálohy služeb a energií, splátky úvěrů, nájemné apod. Aktuální data k programu finanční pomoci do 20 tisíc korun - počet schválených darů, jejich celkový objem a strukturu podle činnosti, lze sledovat online přes vizualizaci „mapy pomoci“.

Na právě ukončený program, ve kterém bylo možné žádat o dary do maximální výše 20 tisíc korun, navazuje nový program finanční výpomoci – v němž mohou podnikatelé od 1. do 13. května žádat až o 100 tisíc korun. Oprávněnými žadateli jsou ti podnikatelé, kterým byla v důsledku krizových opatření vlády kvůli COVID-19 zakázána jejich obchodní činnost, kteří mají provozovnu nebo sídlo, a převažující část své podnikatelské činnosti, na území Ostravy a jejich roční příjmy nepřekračují 18 milionů korun. Podrobné informace k programu a online aplikace je k stažení na webu města zde. Doposud si o tuto finanční výpomoc zažádalo 822 podnikatelských subjektů. Všechny přijaté žádosti, které budou posouzeny jako kompletní, se schválí na nejbližším zasedání zastupitelstva. To je plánováno na 20. května. Na účty podnikatelů bude poté finanční pomoc odeslána v co nejkratším čase.

Město však nezapomíná ani na nepodnikatelský sektor a dnes vyhlásilo nový program na podporu kulturních, vzdělávacích, sportovních a dalších neziskových organizací. Více informací najdete zde.

 

Další články