Zde může být vaše reklama.
Úterý 23.4.
Svátek má Vojtěch
Menu

40 dětí Ostravská zoo potřetí hostí Letní univerzitu juniorů

Ostravská zoo potřetí hostí Letní univerzitu juniorů

foto: Zoo Ostrava

01. 08. 2019 - 09:51

V pondělí byla v Zoologické zahradě a botanickém parku Ostrava zahájena Letní univerzity juniorů (LUJ), kterou ve spolupráci se zoo připravila Středoevropská asociace přátel ZOO (CEAF ZOO). Letos se koná již 20. ročník akce, která se z větší části odehrává vždy v jedné ze zoo sdružených v Unii českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO). Zoo Ostrava hostí Letní univerzitu již potřetí.

Středoevropská asociace přátel zoo (CEAF ZOO) již 20 let pořádá pro školní děti z celé České republiky Letní univerzitu juniorů, jež se z větší části odehrává v některé zoologické zahradě, která je členem UCSZOO. V minulých letech hostily Letní univerzitu Zoo Plzeň, Zoo Ústí nad Labem, Zoo Zlín, Zoo Olomouc, Zoo Dvůr Králové nad Labem nebo Zoo Liberec. V letošním roce se místem konání již potřetí stala Zoologická zahrada a botanický park Ostrava. Jubilejního ročníku, který potrvá do 6. srpna, se účastní 40 dětí ve věku od 8 do 15 let z celé České republiky. V průběhu týdne se seznámí s chodem zoologické zahrady a botanického parku, včetně zapojení zoo do ochrany přírody, nahlédnou do chovatelského zázemí a samozřejmě si vyzkoušejí i práci ošetřovatelů. Naplánovanou mají rovněž večerní prohlídku zoo po zavírací době.

Organizováním LUJ naplňuje CEAF ZOO svůj základní cíl, kterým je pořádaní akcí rozšiřujících povědomí o činnosti a cílech moderních zoologických zahrad, o práci lidí v zahradách a hlavně o zvířatech, která tyto zahrady chovají a mnohdy úspěšně zachraňují před jejich úplným vyhubením ve volné přírodě.

Poprvé se v ostravské zoo konala LUJ v roce 2008 a podruhé v roce 2014.

Další články