Zde může být vaše reklama.
Pátek 26.4.
Svátek má Oto
Menu

Od soboty Ostravských strážníkům nově velí Miroslav Plaček

Ostravských strážníkům nově velí Miroslav Plaček

foto: Ostrava

19. 08. 2019 - 16:00

Od soboty 17. srpna je po odstupujícím řediteli Zdeňku Harazimovi novým šéfem ostravských strážníků Miroslav Plaček.

Zdeňku Harazimovi ze zákona zaniklo jeho pověření k výkonu funkce. Ve své pozici působil více než 10 let.

Děkujeme panu Harazimovi jménem města Ostravy za dlouholetou a úspěšnou profesionální práci v řadách a později i v čele Městské policie Ostrava. Stejně tak přejeme jeho nástupci Miroslavu Plačkovi úspěšnou a pokud možno klidnou kariéru,“ řekl náměstek primátora Martin Štěpánek, který zastupuje v době dovolené ostravského primátora Tomáše Macuru.

Miroslav Plaček nastoupil k MPO v únoru 1994 na pracoviště v Hrušově. Postupem času prošel všemi pracovními pozicemi v městské policii, včetně vedoucích funkcí v přímém výkonu služby. Doposud byl vedoucím oblasti Moravská Ostrava a Přívoz. Vystudoval Vysokou školu báňskou v Ostravě se zaměřením na ekonomii.

Ostravská městská policie vznikla jako jedna z prvních v České republice v roce 1992. V dubnu téhož roku složilo slib prvních 80 strážníků. V současné době je ostravská městská policie druhou nejpočetnější městskou policií v republice. K dispozici má operativní oddíl, jehož součástí je hlídková služba, pořádková služba, kynologie a hipologie. Dále úsek prevence a propagace a středisko vzdělávání a volnočasových aktivit, které zajišťuje průběžné vzdělávání a přípravu čekatelů na budoucí povolání strážníka nejenom v Moravskoslezském, ale i v Olomouckém a Zlínském kraji.

Další články