Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 18.4.
Svátek má Valérie
Menu

Prymula: Bary do deseti, omezení hromadných akcí

Prymula: Bary do deseti, omezení hromadných akcí

foto: Vláda.cz

23. 09. 2020 - 13:31

V pondělí jmenovaný ministr zdravotnictví Roman Prymula připravil se svým týmem nová opatření proti šíření nemoci koronaviru. Jde o dva soubory. První se týká omezení shromažďování, druhá pak provozoven služeb, například kadeřnictví. Na tiskové konferenci oznámil, že všechna opatření vstoupí v platnost na 14 dní.

"Jsou připraveny dva soubory opatření, které mohou vypadat rozsáhle, ale nejsou omezující, že by zamezovaly určité aktivity. Ale přinášejí opatření, třeba jakým způsobem provádět dezinfekci nebo v jakých provozovnách provádět aktivity,“ uvedl na tiskové konferenci Prymula.

„První opatření se týkají shromažďování. Abychom omezili hromadné akce, které jsou problémem a kde dochází k přenosu nákazy,“ řekl Prymula a dodal, že sportovní aktivity i kulturní aktivity se budou moc konat. „Druhý balík se týká provozoven jako kadeřnictví. Nejsou to opatření, která by je zavírala,“ oznámil.

Prymula už dříve avizoval, že chce omezit otvírací dobu hospod, restaurací a barů. Ty by nové měly zavírat už v deset večer. Zároveň ovšem Prymula na tiskové konferenci dodal, he je zde limit čtrnácti dnů.

Už delší dobu mluvil Prymula také o tom, proč chce zavádět další opatření. Jde podle něj o snahu zvrátit zhoršující se epidemiologickou situaci.

Další články