Zde může být vaše reklama.
Sobota 27.4.
Svátek má Jaroslav
Menu

Odchovanec Sigmy hostuje Stoper Šindelář vyměnil Baník za Karvinou

Stoper Šindelář vyměnil Baník za Karvinou

foto: mfkkarvina.cz/

03. 02. 2020 - 16:53

Další odchovanec SK Sigma Olomouc změnil během zimní pauzy působiště. Stoper Martin Šindelář (1991) odchází z Baníku Ostrava na hostování do MFK Karviná. Informaci zveřejnil na svých webech oba zainteresované kluby. Již dříve přestoupil z SFC Opava do Baníku Jaroslav Svozil (1993) a z Karviné do FC Zbrojovka Brno Pavel Dreksa (1989), rovněž odchovanci SK Sigma.

Čerstvě devětadvacetiletý střední obránce či defenzivní záložník se v pondělí připojil ke kervinskému týmu.  O 193 cm vysokého odchovance olomoucké Sigmy měl trenér Jarábek i samotné vedení klubu zájem. „Je to výborná zpráva. Jsme rádi, že se transfer podařilo dotáhnout a Martin stráví jaro u nás v Karviné. Věřím, že nám svými zkušenostmi pomůže k záchraně v lize,“ uvedl sportovní ředitel MFK Karviná Lubomír Vlk.

Šindelář přestoupil do Ostravy v létě 2017. V prvních dvou sezónách odehrál téměř všechny zápasy (26 a 25). V podzimní části aktuální sezóny naskočil pouze do deseti utkání a vstřelil jeden gól (v srpnu do sítě Bohemians 1905). V nejvyšší soutěži má tento soubojový typ a bývalý mládežnický reprezentant odkopáno 126 zápasů a vstřeleno 7 gólů. 

Ligový fotbalista s mořem zkušeností se do Karviné těšil, jednání však byla poměrně dlouhá a ve hře o jeho služby bylo více klubů. „Táhlo se to, to je pravda. Už na začátku přípravy jsem chtěl mít jasno, ale nepovedlo se. Každopádně už je jasno a jsem opravdu rád. Můžu se soustředit výhradně na fotbal, nemusím řešit ani stěhování. Na angažmá v Karviné se těším, nová kabina i spoluhráči. Člověk se pořád učí,“ prohlásil sympatický defenzivní fotbalista s tím, že Karviná nepatří na příčky, kde se momentálně nachází. „S Baníkem jsme se o tom ve vzájemných utkáních přesvědčili. Tým má kvalitu na to, aby se udržel v lize,“ dodal Marin Šindelář.

Další články