Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

V ostravské fakultce se střílelo, šest lidí je mrtvých

V ostravské fakultce se střílelo, šest lidí je mrtvých

foto: Wikipedia

10. 12. 2019 - 09:10

V ostravské fakultní nemocnici se dnes ráno střílelo. Pachatelem by měl být muž, po kterém v současné době pátrají policisté. Střelba si dosud vyžádala již šest obětí.

Podle informací deníku Právo se střelba ozvala na chirurgické ambulanci kolem sedmé hodiny ranní. Policie chvíli před devátou hodinou potvrdila, že čtyři lidé jsou mrtví. 

V současné době policie pátrá po 180 centimetrů vysokém muži v červené bundě. Jakékoliv svědectví jim v současné chvíli pomůže.

Policisté během zásahu na svém twitteru informovali mimo jiné o tom, že probíhá evakuace osob. Uzavřena byla i nedaleká Vysoká škola báňská.

9:22 Dva těžce zranění svým zraněním podlehli, počet obětí tak vstoupl na šest. Premiér Andrej Babiš oznámil, že policisté po pachateli pátrají, on sám se údajně do Ostravy vydá. Mezi obětmi jsou lidé z čekárny. Hejtman kraje mluví o šesti obětech, policie stále mluví o čtyřech.

9:30 "Policie přijala oznámení o střelbě v 7:19. První hlídka přijela na místo v 7:24. V současnosti provádíme úkony směřující ke ztotožnění pachatele a zajišťujeme bezpečnost v okolí místa události. Děkujeme veřejnosti za součinnost!," stojí na twitteru Policie ČR.

9:56 Informace o muži v červené bundě. "Jedná se o důležitého svědka události, ale v tuto chvíli pracujeme s jinou verzí a pátráme po jiné osobě. Děkujeme za pochopení," Policie ČR. Policisté v krátké době zveřejní SPZ auta pachatele. Znají už i jeho jméno. Podle informací policie může být stále ozbrojený.

10:20 Policisté zveřejnili fotografii podezřelého.

10:45 Policie vypátrala vozidlo, z místa nálezu se ozvala střelba. "Zjišťujeme totožnost muže,který se před zásahem policie střelil do hlavy," uvedli policisté na svém twitteru. Vypadá to, že se útočník zastřelil.

Další články