Zde může být vaše reklama.
Pátek 19.4.
Svátek má Rostislav
Menu

Fesťák u vody Hlavní hvězdou Štěrkovna Open Music bude Habera s Teamem

Hlavní hvězdou Štěrkovna Open Music bude Habera s Teamem

foto: ŠOM

03. 11. 2019 - 12:00

Hvězdného headlinera zveřejnili v pátek pořadatelé festivalu Štěrkovna Open Music. Během příštího ročníku na břehu Hlučínského jezera vystoupí Pavol Habera a Team. Festival se uskuteční od 23. do 25. července. Nabídne vystoupení i kapely No Name či Jaroslava Uhlíře. Předprodej odstartoval v pátek v 16:00. Vstupenky zájemci zakoupí v síti Ticketstream a v hlučínské Hospodě 56.

„Jsme rádi, že festival má dnes už takové jméno a kvalitu, že dokážeme oslovit ty největší hvězdy české a slovenské hudby. V posledních letech se nám podařilo do Hlučína dostat hned několik interpretů z té nejvyšší kategorie. Jmenujme například Jaromíra Nohavica  loni či letos Lucii Bílou. Pro příští rok to bude právě Pavol Habera a kapela Team," řekl  David Moravec z pořadatelské agentury New Wind Production. Dodal, že kapela, která bez problémů vyprodává největší tuzemské haly, bude v příštím roce koncertovat jen minimálně. „A pokud je někdo bude chtít slyšet, může právě na Štěrkovně Open Music," řekl.

Kromě slovenské legendy, jejíž hity Reklama na ticho či Je to vo hviezdach zná skoro každý, pořadatelé dnes zveřejnili i další hvězdná jména z playlistu připravované Štěrkovny Open Music 2020. Představí se další slovenské kapely No Name, Iné kafe, zpěvák a skladatel Jaroslav Uhlíř či talentovaný a stále větší pozornost poutající Ben Cristovao.

„Náš festival je znám svou pohodovou a rodinnou atmosférou, kterou dolaďují nezapomenutelné západy slunce nad hladinou jezera. Tuto atmosféru chceme ještě dotáhnout k dokonalosti a letos se hodně soustředit na vizuální stránku. Aby se návštěvníkům u nás opravdu líbilo a odnášeli se nejen úžasné hudební zážitky," dodal Moravec.  Podle něj program bude i příští rok postaven na řadě mimořádných projektů, které jinde návštěvníci neuslyší. Právě těmito projekty a atmosférou se Štěrkovna Open Music odlišuje od jiných podobně velkých akcí.

„Program bude příští rok opět velmi nabitý. Na podiu si hvězdy budou podávat pomyslné dveře. Jedna bude střídat druhou. Po posledních dvou vyprodaných ročnících jsme přesvědčeni, že se programovou laťku opět podařilo posunout nahoru," dodal další z pořadatelského týmu agentury New Wind Production Matěj Ostárek. Návštěvníci se podle něj ale mohou těšit na všechny osvědčené doprovodné akce a služby. Nebude chybět ČEZ dětská zóna, pivnice s točeným pivem do skla či vinárna s přehlídkou cimbálových muzik. „Opět budeme provozovat úschovnu kol a objednáme řadu posilových autobusových spojů," doplnil Ostárek.

Generálním partnerem Štěrkovny Open Music zůstává hlučínská stavební společnost Tomáš Straub. „Už několikrát jsem řekl, že peníze by se měly utrácet tam, kde se vydělávají. Hlavně proto jsme už několik let partnery Štěrkovny Open Music," řekl majitel firmy Tomáš Straub. Festival, který je třetí největší hudební přehlídkou v Moravskoslezském kraji, patří k nejoblíbenějším akcím náměstka hejtmana Lukáše Curyla. „Jsem rád, že i s podporou Moravskoslezského kraje se jej podařilo v posledních letech posunout do takového měřítka a kvality. Opravdu, už dnes se moc těším na tři dny strávené v Hlučíně u jezera," řekl Curylo.

Předprodej pořadatelé zahájili počátkem listopadu. Vstupenky jsou k mání v síti Ticketstream. V Hlučíně je zájemci seženou například v Hospodě 56. Informace o programu a novinkách mohou sledovat na stránkách www.sterkovnamusic.com či na FB Štěrkovna Open Music. 

Další články