Zde může být vaše reklama.
Čtvrtek 25.4.
Svátek má Marek
Menu

Ve znamení tance a pohybu Letní divadelní škola při NDM má poslední volná místa

Letní divadelní škola při NDM má poslední volná místa

foto: NDM

26. 08. 2019 - 09:39

Letní divadelní škola pořádaná Ateliérem pro divadelní vzdělávání při Národním divadle moravskoslezském začne už ve čtvrtek a nabízí poslední volná místa. Dvoudenní zážitkový a zábavný kurz v Ostravě (29. a 30. 8.) má akreditaci ministerstva školství a pedagogům tak ideálně zapadá do plánu dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků. Už druhým rokem je ale škola otevřená i dalším zájemcům o divadlo z řad veřejnosti.

Ateliér při NDM zapojil do příprav všechny soubory Národního divadla moravskoslezského, spolupracuje také s Divadlem Petra Bezruče a Komorní scénou Aréna. „Leitmotivy letošní školy jsou hudba, opera a pohyb,“ přibližuje vedoucí Ateliéru při NDM Vladimíra Dvořáková s tím, že letos tým letní školy zapojí účastníky i velmi aktivně. „Například dostanou hned první den mistrovskou lekci stepu nebo zažijí intenzivní hodinu v rytmu argentinského tanga s tanečníky baletu.“

I letos nabídne oblíbená Letní divadelní škola (LDŠ) příležitost k setkání a společné tvůrčí práci pedagogů s umělci, divadelními režiséry, dramaturgy, tanečníky, lektory a dalšími lidmi z oblasti divadla. Škola je otevřena především pro pedagogy či studenty pedagogických oborů, ale také další příznivce divadla, kteří chtějí nahlédnout i do zákulisí příprav divadelních produkcí 

Dvoudenní program je hodně nabitý.  „Účastníky provedeme všemi soubory Národního divadla moravskoslezského, nahlédneme do zákulisí příprav nových inscenací nejen se šéfy souborů, ale také se šéfy provozu techniky nebo výroby scény a kostýmů. Kromě lekce stepu připravujeme i malý dirigentský workshop a další zajímavosti,“ přibližuje Dvořáková.

Představíme účastníkům také nové programy Ateliéru při NDM určené široké veřejnosti. Na podzim otevřeme Klub mladého diváka, kde si s teenagery budou pravidelně povídat  tvůrci našich inscenací. Chceme také nově nastartovat systematickou práci s pedagogy u nás v Ateliéru, jakousi celoroční divadelní školu, kde pedagogům nabídneme mj. inspirativní podněty pro práci se studenty v návaznosti na inscenace NDM, “ pokračuje Vladimíra Dvořáková.

Kompletní program i přihlášky na LDŠ jsou na webu NDM:

https://www.ndm.cz/cz/stranka/112-letni-divadelni-skola.html

Ateliér pro divadelní vzdělávání vznikl v roce 2012 při NDM jako Ateliér pro děti a mládež. Od loňského září má vlastní prostory v komplexu opraveného Divadla Jiřího Myrona a věnuje se popularizaci divadla.  Ateliér postupně rozšiřuje svou činnost napříč generacemi: pořádá akce pro nejmenší děti s rodiči, teenagery, ale také dospělé včetně seniorů.

Další články